Alla inlägg den 23 september 2008

Av Roger J - 23 september 2008 15:45

Visst är det en något hemsk tanke, att livet inte lockar längre. Vad fan menar jag med det? Visste jag det hade jag troligen aldrig skrivit de orden. Jag kan vara inne dag efter dag, det finns egentligen ingenting som kan dra mig ut bara för vara ute...


Som längst gick jag inte ut ur lägenheten på 5 dagar, inte mer än för att slänga sopor och släppa in katten. Tankar som rör rädslan att detta ska slå över till skygghet är mycket envisa och det är inte alltid som jag lyckas slå bort dem. Jag är trött på människor och människan som företeelse vill jag ibland enbart kräkas över.


Så hur fan ska jag få ihop dessa tankar med att söka mig ut på "marknaden" som AF uttrycker det "du kan ju inte leva på din lilla inkomst". Som om man vore nå'n jävla handelsvara som ska säljas till varje pris. Jag menar, om jag nu mår så dåligt över människor, hur ska jag då kunna jobba tillsammans med dem jag föraktar och avskyr och då har jag inte ens träffat dem än... Som tur är har jag min käre katt, VAN Morrisson och min mycket gode vän Thomas så jag är väl inte en helt hemsk människa....

Av Roger J - 23 september 2008 15:26

Sedan lång tid tillbaka har jag fått nöja mig med en gammal 14 tums skärm, inge vidare om man vill spela lite mer avancerade spel med snygg grafik. Här i Strängnäs går man till "12 korgar" om man letar efter något billigt och bra. Namnet är taget från Bibeln då jesus skulle dela ut mat från 12 korgar med fisk, och det räckte till alla som var hungriga. På samma sätt fungerar denna verksamhet. Folk skänker saker och ting (ofta saker av hög kvalité), frivilliga krafter inom 12 korgar säljer sakerna och skänker pengarna till välgörande syfte, som Rädda Barnen och liknande organisationer.


När jag var till 12 korgar i lördags såg jag en liten lapp som berättade något stort, tyckte iaf jag... Organisationen, tror det är pingstkyrkan som driver verksamheten, hade på denna lilla lapp, skrivit att de, tack vare alla de som handlar hos 12 korgar och framförallt, de som skänker de stora mängder av saker som än en gång kan finna en ny köpare som har valt just den lilla grejen... tack vare alla dessa människor har de kunnat skänka 10 miljoner kronor i bidrag till olika hjälpinsatser bland de fattiga och outbildade skaror som det finns så många av i denna värld och de blir ju inte färre vad det lider. Att allt sker i återvinningens tecken är ju även det en aktningsvärd bonus.


Det är öppet på lördagar 10 till 13 och måndagar 15 till 17,  men det gäller att vara där tidigt, det bildas kö tidigt då det är ett slags helgnöje för folk här i Strängnäs och många gillar att fynda på 12 korgar.


Mitt stora fynd i lördags blev en Compaq 19 tums skärm, i skick som ny för bara 75kr! Fick hem den med stort besvär och stök, har ju bara cykel att ta mig fram med men som tur är ligger 12 Korgar bara 1 kiklometer bort. Har nu spelat i några dagar på den nya skärmen och det blir ju en helt annan sak att ha många program igång samtidigt, till skillnad från en 14 tummare iaf.


Köpte samtidigt en subbwoofer med 2 slavar av märket BOSTON för 20kr, tyvärr inga sladdar med. Snokade dock upp tillverkaren och har gjort en beställning på kablarna då det visade sig vara värt det lilla besväret då priset låg på över 2000kr för en ny och såvitt jag kan se är grejorna mer eller mindre helt nya. Med lite tur så kommer kablarna så småningom, alternativt får jag väl plocka ihop kablar själv och försöker få igång subben på så sätt.


Man kan faktiskt göra små fynd, bara man hittar det man behöver är väl det helt ok. Att göra fynd för fyndets skull har aldrig lockat mig, men så är jag heller ingen driven affärsman.


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Tror du att PIRATPARTIET har någon chans i riksdagsvalet?
 JA
 NEJ
 VET EJ
 Bryr mig inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<<
September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards