Alla inlägg den 15 januari 2009

Av Roger J - 15 januari 2009 09:22

Nu har dumheten inom EU expanderat så inihelvete mycket att det rinner över kanten på glaset med pernod. Med hjälp av befintligt reglemente har Spanien och Portugal (finns fler), lyckats utverka enorma bidrag till att bygga fiskerifartyg som har fungerat som fiskdammsugare i bl.a Biscaya, Nordsjön och delar av Nordatlanten. Sedan, när fisken mer eller mindre har tagit slut, ja då har dammsugarflottan dragit till andra länders fiskevatten i Asien och rensat dem så till den grad att denna EU-subventionerade fiskeflottan nu slår undan grunden för det nationella fisket i fattiga länder som Cap Verdeöarna och Madagaskar.


Eftersom övriga EU nu fått upp ögonen för detta vansinne, ja då måste en dimmridå utverkas. Vad är då mer lämpligt i detta sammanhang än att rikta ögonen och intresset av fisket, än att rikta dem mot alla fritidsfiskare som genomm sitt "rovfiske" är orsaken till utfisket.... ohh vojne sickna dumheter...


Om förslagen som dryftas verkligen kommer till skott är tveksamt, men att de överhuvudtaget läggs fram till beskådande är skrämmande bevis på dumheten inom EU och att det går att mörklägga sådana här allvarliga saker.


Vad sägs om rapporteringsskyldighet av fisksort, vikt och fångsttid. Ja, t.o.m mört o abborre ska med all tydlighet "rapporteras" till någon längre fram i tiden instiftad myndighet eller till redan befintlig sådan.  Anmälningsplikt av fritidsfisket i god tid till hemlandet av syftet och sort. Att avyttra den självfångade fisken ska vara förbjudet. 


Mycken dumhet har kommit från Bryssel, men denna gången handlar det om att blåsa så mycken rök omkring de fakta som finns om EU:s skyldighet och ansvar gällande utfiskning med hjälp av EU bidrag. Som sedan även ska ersätta de länder och fiskare som drabbas av det EU finansierade utfisket!


Man kan stånga pannan blådig långt innan EU-parlamentarikerna i Brysselsglasslott reagerar på det rätta sättet och stoppar sådana här idiotiska förslag som inte syftar till att förbättra rådande ordning, endast till att försämra för alla parter utom de som har lagt fram detta "mörkläggningsförsök" av det befintliga rovfisket som pågår i flera länders fiskevatten med hjälp av EU bekostade flytande fiskerifabriker.


STOPPA DETTA IDIOTISKA FÖRSLAG!


Du kan läsa mer här---->>> http://www.aftonbladet.se/debatt/article4184566.ab

Presentation

Omröstning

Tror du att PIRATPARTIET har någon chans i riksdagsvalet?
 JA
 NEJ
 VET EJ
 Bryr mig inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards