Alla inlägg den 20 januari 2009

Av Roger J - 20 januari 2009 21:34

Åkte upp till Dataettan på måndagen (härefter D1) för att hämta mitt nya/gamla moderkort som varit inne på felsökning. Det Mk som krashade innan jag ens fick igång det, allt pga ett fuktskadat tangentbord, vilket skadade Ps2 kontakterna så illa att de "brändes".


Nåväl, allt väl nu och nu skulle "det installeras" OS i form av XP X64 plus en hög med program. Har du nå'n gång gjort en nyinstallation på en o:ad disk och alla program du behöver, vet att det tar en jäääävla lååååång o tråkig tidsnöttning, i bästa fall alltså.


I värsta fall får du det resultat som INGEN vill ha efter att ha väntat i 11 veckor på ett moderkort, en jävla blåskärm! Mitt livs första blåskärm... Jag har faktiskt aldrig sett den "klassiska" blåskärmen förrän idag, den som betyder att allt är fucked up!


Så imorgon får jag återigen åka upp till D1 till Martin så att han, som senast igår sa att han hade kört XP Pro i några dagar som test och allt hade fungerat, får ta sig en ny dyrbar titt.....


Jamen just det ja! Jag glömde ju att han INTE hade stoppat i den senaste biosen för X64 system. Så jag fick ju masa mig dit igen på tisdagsförmiddagen, så att Martin kunde stoppa i den senaste biosen. Ehh... varför JAG inte gjorde det?


Enkelt! Det behövdes en 65Nm processor för att stoppa i den rätta biosen för X64 system (64-bit alltså, om du inte visste), å det hade jag ju ingen. För jag har ju införskaffat en En Duo Core på2,53Ghz, med 45Nm-teknologi!


Moderkortet kunde inte starta med den processorn.....ämmen vad faan! Det ska ju vara hur mycket pryttlar som helst. Bara för att man vill försöka lösa alla datafel som uppstår, på egen hand, så måste det kosta hela tiden. Ibland har det faktiskt känts som att man håller på att bygga upp en dataverkstad.


ÄR LITE TRÖTT PÅ DATORER JUST NU, I ALLA FALL PÅ MIN!


Men om jag inte använder en dator till detta, ja då hade du inte kunnat läsa detta datoriserade primalskrik ut i intet.



Bilden högst upp är lånad tills vidare av http://www.stefaneriksson.se

Presentation

Omröstning

Tror du att PIRATPARTIET har någon chans i riksdagsvalet?
 JA
 NEJ
 VET EJ
 Bryr mig inte

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards